We gaan weer beginnen met het BasisAanbodSport 2022-2023

We gaan weer beginnen met het BasisAanbodSport 2022-2023
Sport en bewegen is van grote waarde. Het is goed voor je gezondheid, je sociale contacten, je welzijn, persoonlijke ontwikkeling en bovenal leuk om te doen. Team Hengelo Sport is er weer klaar voor. Op maandag 5 september gaan we weer van start met de lessen en activiteiten. Ook staat alle informatie SWIM, GYM, KleuterGYM, EVENT, TOURNAMENT en SPECIAL inmiddels online op www.hengelosport.nl. Hengelo Sport heeft geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met alle wensen van alle scholen. Natuurlijk kunnen we niet alle wensen in vervulling laten gaan. Bij een wijziging of update sturen we altijd een mail naar de schoolsportcoördinatoren met een LINK naar onze website. Het juiste rooster voor de lessen en activiteiten staat dus altijd als PDF bij Aanbod en kies dan voor de juiste categorie.

Communicatie naar schooldocenten en ouders
Om er voor te zorgen dat alle groepen/kinderen weer op tijd aanwezig zijn bij de lessen en activiteiten willen wij alle coördinatoren vragen om dit zorgvuldig te communiceren met het eigen schoolteam en waar mogelijk op te nemen in de schoolagenda, schoolwebsite, Facebook, Instagram en of nieuwsbrief van de school. Ook voor de ouders is het misschien wel fijn om op de schoolwebsite een LINK te maken naar de website van Hengelo Sport.

Toestemming publicatie foto’s/video’s
Bij Hengelo Sport laten wij u met foto’s en video’s graag zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende lessen en activiteiten. Ook kinderen van jullie school kunnen op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s geen namen van leerlingen. Toch vinden we het belangrijk om jullie toestemming te vragen voor het gebruik van foto’s. Het is daarom gewenst dat iedere groepsdocent/begeleider weet welke kinderen wel of niet op een foto mogen staan (volgens de wet moet de school dit van ieder kind weten). Als een groepsdocent/begeleider toestemming heeft gegeven, blijven wij natuurlijk zorgvuldig omgaan met de foto’s en wegen wij per keer af of het verstandig is een foto te plaatsen.

Totaal overzicht aanmelding
Op de website kan iedere school nu ook zien voor welke activiteit ze zich hebben opgegeven. Scholen die alsnog ergens extra aan mee willen doen kunnen dit melden. Intern gaan we dan kijken of dit alsnog mogelijk is. Voor het totaal overzicht ga je naar Hengelo Sport. Bij ’Wat doen wij’ op de website kun je het totaal overzicht aanmeldingen inzien. Of klik HIER    

Samenwerking ROC Sport en Bewegen
Het komende schooljaar heeft Hengelo Sport weer een adoptieklas voor de vele evenementen en toernooien. Hengelo Sport wil graag een goed leerbedrijf zijn, daarom maken we voor deze klas een uitgebalanceerd programma. Hierdoor is het voor ons allen mogelijk om bij alle toernooien vanuit Hengelo Sport spelleiders en jury in te zetten. Bij de evenementen worden studenten gekoppeld aan een klas om de schooldocent te ondersteunen (en dus niet andersom). Studenten moeten nog wel leren. Het is daarom belangrijk dat de schooldocent hierbij helpt. Voor meer informatie over de samenwerking klik HIER.

SWIM (groep 3 t/m 8)
We starten op maandag 5 september met het 15de seizoen. Het rooster is al voor de zomervakantie met alle scholen gecommuniceerd en staat online. Ga voor alle informatie en het rooster naar Aanbod en dan naar SWIM of klik HIER.

lestijden
Het komende schooljaar zijn de lestijden hetzelfde gebleven.

Veiligheidsprotocol, veiligheidsformulier
Het is belangrijk dat iedere groepsdocent op de hoogte is van het ‘Protocol bewegingsonderwijs in het water’. Dit Protocol is te vinden bij Aanbod en ga dan naar SWIM of klik HIER.

Tijdens iedere les moet de groepsleerkracht het veiligheidsformulier zelf meenemen en up to date hebben.
Het veiligheidsformulier (in EXCEL) is te downloaden bij Aanbod en ga dan naar SWIM of klik HIER

 
   

GYM (groep 3 t/m 6) KleuterGYM (groep 1 en 2)
Alle lessen van GYM staan voor het gehele jaar vast in het jaarrooster. De lessen starten op 5 september 2022 en lopen door tot eind april 2023. Met de planning hebben rekening gehouden met de informatie die we hebben gekregen van de scholen. Bij een aantal scholen was het nog niet helemaal duidelijk en hebben we de informatie van vorig jaar aangehouden. We hebben ook rekening gehouden met de andere lessen evenementen en toernooien. De KleuterGYM lessen worden gegeven op de maandag en dinsdag. De lessen worden gegeven door een sportcoördinator van Hengelo Sport in een speellokaal of in de gymzaal van de school. Ga voor alle informatie en het rooster naar Aanbod en dan naar GYM en KleuterGYM of klik HIER

EVENT (groep 3 t/m 8)
Het komende schooljaar heeft Hengelo Sport gekozen voor 8 evenementen. Scholen konden zich per evenement opgeven (intentieverklaring). Alle EVENTS zijn te lezen in de activiteitenkalender. De schoolsportcoördinator krijgt 5 weken voor het EVENT een mail voor de precieze opgave. Hierna volgt de indeling.

Ga voor alle informatie naar de activiteitenkalender of klik HIER

TOURNAMENT(groep 5 t/m 8)
Het komende schooljaar heeft de schoolsportcommissie samen met Hengelo Sport gekozen voor 9 toernooien. Scholen konden zich per toernooi opgeven (intentieverklaring). Alle TOURNAMENTS zijn te lezen in de activiteitenkalender. De schoolsportcoördinator krijgt 5 weken (of eerder)  voor het toernooi een mail voor de teamopgave.

Ga voor alle informatie naar de activiteitenkalender of klik HIER

SPECIALS
Onder SPECIALS vallen alle diverse “invliegers” die in een schooljaar nog voorbij komen. Het komende jaar staat er ook een korfbaltoernooi op het programma in samenwerking met HKC. Waterpolo met WS Twente. Een apenkooitoernooi met HGV. We zijn nog in gesprek voor extra schaatslessen op IJsbaan Twente en schoolschaatsen op de markt, Bootcamp op de combibaan. Als er meer informatie is over een (nieuwe) SPECIAL dan krijgt de schoolsportcoördinator hierover altijd bericht. Ga voor alle informatie naar de activiteitenkalender of klik HIER

Team Hengelo Sport
Zijn er vragen of opmerkingen over de lessen of activiteiten neem dan contact met ons op.
Thessa, Celeste, Daphne, Temby, Ilse, Aafke, Annemiek, Marice, Mark, Raymond, Tom, Zafer, Martin, Bertil.
Klik HIER voor alle Hengelo Sport medewerkers en hun gegevens.

Deel dit bericht!