Wat doet Hengelo Sport?

UPDATE (27 juni).

Start activiteiten schooljaar 2020 - 2021.
Hengelo Sport is bezig met alle voorbereidingen voor het schooljaar 2020 - 2021. We gaan er vanuit dat we op 24 augustus weer 'normaal' kunnen starten. Inmiddels hebben alle scholen zich weer aangemeld.

De totale deelname aan de activiteiten is ongeveer gelijk gebleven met het schooljaar 2019-2020. Alle scholen hebben er weer voor gekozen om mee te doen met SWIM, “de natte gymlessen”.
Het rooster is inmiddels gereed
Klik HIER voor het SWIM rooster, het protocol en het veiligheidsformulier.

Alle scholen die geen vakleerkracht hebben voor gymnastiek hebben gekozen om weer gebruik te maken van de GYM en KleuterGYM lessen.
Het rooster voor GYM en KleuterGYM volgt.

De deelname voor de EVENTS en TOURNAMENTS zijn nagenoeg gelijk gebleven. Alle scholen krijgen dit jaar voor iedere EVENT en TOURNAMENT de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden. We gaan dan bekijken of dit past in de organisatie.
Klik HIER voor het complete overzicht van de totale deelname van alle scholen.

................................................................................................................

BasisAanbodSport voor het schooljaar 2020 - 2021 gereed.
Alle Hengelose basisscholen hebben het nieuwe programma voor het komende schooljaar ontvangen. De brochure BasisAanbodSport 2020 - 2021 is ook op onze website te downloaden.
klik hier voor de brochure, jaarplanning, aanmeldingsformulieren.

................................................................................................................

Hengelo Sport zorgt in de gemeente Hengelo voor een fantastisch sportaanbod gedurende alle schoolweken; van 'natte gym' lessen tot sportdagen, van schaatsen tot atletiek, van schaken tot reddingszwemmen, van streetsoccer tot Judo4Life en van KleuterGYM tot een echte triatlon.

Hengelo Sport gebruikt sport als middel om meer bewegen te stimuleren. Sport te zien als zinvolle vrijetijdsbesteding en het bevorderen van de sociale vaardigheden. In alle lessen, evenementen en toernooien komen één of meerdere doelstellingen terug. Bij alle activiteiten staat samen werken, samen spelen, samen leren, veiligheid en plezier maken centraal.

Hengelo Sport voert de actieve sportstimulering van de gemeente Hengelo uit. Daarnaast wordt actief ingezet op het bevorderen van een gezonde leefstijl met het thema Smakelijk Bewegen. Bewustwording bij ouders en kinderen van een gezonde leefstijl is hierin een belangrijk onderdeel.

De lessen (zwemmen en gymmen), evenementen en toernooien van Hengelo Sport zijn onderverdeeld in vijf categorieën. SWIM, GYM (+kleuterGYM), EVENT, TOURNAMENT, SPECIALS.

Ga naar Aanbod voor uitleg over de verschillende categorieën.
In de Activiteitenkalender staan alle evenementen, toernooien en specials op datum.

Lees meer over Hengelo Sport

Recente events en tournaments

Bekijk alle

Events
beweegwatjeeet

Beweeg Wat Je Eet - 22 en 23 sep 2020

Events
Plaatje

Cruyff Court 6vs6 - 23 sep t/m 21 okt 2020

Events
lekkergezond

Lekker Gezond 24 en 25 sep 2020

Volg ons ook!