Gezondheid

Zorgochtend Twentebad

Een rustig zwem- en beweegmoment tussen 09.00u en 14.00u.
Deze ochtend kunnen er rustig banen worden gezwommen. Ook staat deze ochtend in het teken van zorggroepen. Het Twentebad wil ook voor deze mensen graag toegankelijk zijn.
Daarom zal er speciaal op deze ochtend (extra) personeel in en om het bad rondlopen om deze mensen, die extra zorg nodig hebben, te assisteren en te adviseren tijdens het zwemmen en/of bewegen in het water.
Zij kunnen indien nodig, gebruik maken van allerlei hulpmaterialen in en om het water. Hierbij kun je denk aan tilliften, rolstoelen, brancards, etc. Maar ook flexibeams, zwemgordels, plankjes, nekkragen, etc.

Grote groepen, scholen, jeugd en ouders met kinderen zullen niet meer worden toegelaten.
Ouders die deelnemen aan het baby- & peuterzwemmen mogen (voorlopig), na de les gewoon nog gebruik maken van het familiebad en bambino beach. Ook gaat de AquaFit 50+ gewoon door. De duikplanken en glijbanen zijn gesloten.

Klik hier voor meer informatie over de zorgochtend.

 

Zwemmen met dementie - Twentebad

Het plezier van zwemmen.
In het zwembad herinner je het plezier van zwemmen weer. En dat is precies waar deze activiteit om draait, een uurtje plezier in een vertrouwde omgeving. voor iedereen met een vorm van dementie of die dementiezorg nodig heeft en hun begeleider/mantelzorger.

Zwemmen is een middel dat positieve effecten heeft op zowel lichaam als geest en daarmee heel geschikt voor dementerenden en hun naasten. Het is een mooie aanvulling van de dagbesteding voor mensen met dementie.

De zwemonderwijzers zijn goed opgeleid en begeleiden deze activiteiten met dementerenden. In ondiep water, waarbij er ruimte is voor sport, spel en plezier. En wil iemand gewoon lekker drijven, dan is dat ook helemaal prima. De activiteit wordt gezellig afgesloten met een gezamenlijk bakje koffie.

Klik hier voor meer informatie over zwemmen met dementie.