Over ons

Hengelo Sport bestaat uit een enthousiast en flexibel team van sportcoördinatoren die Hengelo in beweging krijgen, want Hengelo Sport brengt alle basisschoolleerlingen op een positieve manier in contact met sport en bewegen. De sportcoördinatoren zijn met hun grenzeloze bevlogenheid en professionele uitstraling ware ambassadeurs voor de sport. Daarnaast zijn ze een spin in het web in de sociale structuur van Hengelo.

Wat doen wij

Hengelo Sport voert de actieve sportstimulering van de gemeente Hengelo uit. Daarnaast wordt actief ingezet op het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Hengelo Sport heeft voor het programma, de ontwikkeling, de coördinatie en uitvoering sportcoördinatoren en docenten in dienst. Zij organiseren lessen, evenementen en activiteiten en zijn ook contactpersoon voor de scholen, verenigingen, sportbonden en andere partners. Hengelo Sport werkt voor de invulling van de activiteiten daarnaast samen met verschillende sportverenigingen en opleidingen.

Download hier de brochure BasisAanbodSport 2019-2020

Download hier het aanmeldingsformulier BasisAanbodSport 2019-2020

Download hier het totaaloverzicht aanmeldingen

Missie/Visie

Missie
Hengelo Sport wil kinderen activeren om te bewegen, in welke vorm dan ook. Wij laten kinderen plezier beleven, leren grenzen te verleggen en zelfvertrouwen te krijgen.

Visie
Hengelo Sport stimuleert het bewegen van ieder kind. Bewegen zorgt ervoor dat een kind fit en vitaal is, wat resulteert in een positieve houding en actieve leefstijl. Hier hebben ze de rest van hun leven baat bij.

Ambitie
Wij willen alle kinderen uit Hengelo kennis laten maken met verschillende sporten. Wij willen ontdekken waar ze goed in zijn (talentontwikkeling), maar vooral ook ontdekken wat ze leuk vinden. Wij willen hen enthousiasmeren en motiveren om hun hele leven te blijven bewegen.

Team


Bertil Pepers

Sportprogrammeur

06 21106990
b.pepers@hengelo.nl

Raymond v h Bolscher

Sportcoördinator

06 22660797
r.vanhetbolscher@hengelo.nl

Mark Dijkstra

Sportcoördinator

06 12911266
m.dijkstra@hengelo.nl

Tom van den Ende

Sportonderwijzer

06 11769276
t.vandenende@hengelo.nl

Erik Olde Hampsink

Sportonderwijzer

06 27379334
e.oldehampsink@hengelo.nl

Thessa Leussink

Sportcoördinator

06 11769276
t.leussink@hengelo.nl

Celeste Maholetti

Sportcoördinator

06 15569075
c.maholetti@hengelo.nl

Temby van den Berg

Sportonderwijzer

06 15499817
t.vandenberg@hengelo.nl

Daphne Nijenhuis

Sportonderwijzer

06 18969875
d.nijenhuis@hengelo.nl

Aafke Averink

Sportonderwijzer

06 27349863
a.averink@hengelo.nl

Informatie voor scholen

Al onze lessen (zwemmen en gymmen), evenementen en toernooien van Hengelo Sport zijn onderverdeeld in categorieën. Tijdens het schooljaar komen er nog diverse "invliegers" voorbij. Deze staan op de website onder SPECIALS. Scholen worden hier tijdig over geïnformeerd en kunnen zich voor deze extra activiteiten opgeven.

Hengelo Sport kan ook advies en ondersteuning geven voor het bewegingsonderwijs op iedere Hengelose Basisschool. Scholen die hiervan gebruik willen maken kunnen dit aangeven op de achterkant van het aanmeldingsformulier GYM. Een Hengelo Sport coördinator neemt dan contact op voor een afspraak. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden.

Sponsormogelijkheden

Maatschappelijk verantwoord scoren met Hengelo Sport!

Veel activiteiten en evenementen van Hengelo Sport zijn een uitstekend middel voor het vergroten van uw naamsbekendheid en het tonen van uw maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau. Hengelo Sport organiseert jaarlijks verschillende sportevenementen en activiteiten voor kinderen en jongeren. Activiteiten en evenementen die verschillend zijn in doelgroep, bereik en exposuremogelijkheden. Hengelo Sport wil ieder bedrijf, groot of klein, in de gelegenheid stellen een evenement of activiteit te sponsoren. Er is daarom een gevarieerd aantal sponsorpakketten samengesteld. Graag verschaffen wij u in een persoonlijk gesprek meer informatie en adviseren wij u welk sponsorpakket het beste bij uw bedrijf past.

Hengelo Sport en uw bedrijf, een winnende combinatie!

Hengelo Sport staat voor deskundigheid, sporten met plezier en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Hengelo Sport is modern en dynamisch met veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en trends. Sportactiviteiten worden creatief aangepast op de wensen en behoeften van de afnemers. De deelnemers beleven plezier in de activiteiten en evenementen waarbij de succesbeleving een belangrijke stimulans is om te blijven bewegen, zowel onder als ook na schooltijd. Uitgangspunt van Hengelo Sport is een kwalitatief hoogwaardig aanbod. Voor de uitvoering zet Hengelo Sport deskundig en specifiek opgeleide sportcoördinatoren in. Hengelo Sport biedt ruimte aan stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC voor het leren van het vak. Binnen de activiteiten en evenementen is aandacht voor sportiviteit en respect door het gebruik van Fair Play.

Kortom, sponsoring van sportprojecten is voor u de ideale gelegenheid om op een maatschappelijk verantwoorde manier te scoren!

Jaarplanning 2019 - 2020

Hengelo Sport zorgt in de gemeente Hengelo voor een fantastisch sportaanbod gedurende alle 40 schoolweken.

De lessen en activiteiten worden georganiseert volgens een vaste jaarplanning.

Download HIER voor de jaarplanning 2019-2020.

Samenwerking ROC

In het schooljaar 2019 – 2020 is klas 8SB4A van het ROC Sport en Bewegen het gehele jaar gekoppeld aan Hengelo Sport.
Alle studenten krijgen 8 opdrachten. Iedereen voert bij Hengelo Sport de kerntaak 2 uit tijdens het EVENT de sportdagen en de back & front office opdracht tijdens SWIM bij het ijswakzwemmen. In het kader van een “Veilig Sport Klimaat” kunnen de studenten ook ervaring opdoen in het begeleiden van schoolteams tijdens het TOURNAMENT Voetbal en het EVENT Streetsoccer en Triatlon. Alle studenten volgen kerntaak 3. Het verrichten beheer- en onderhoudstaken en leggen dit vast in een verslag. Daarnaast zijn er nog diverse keuze activiteiten SPECIALS.  
Alle informatie over de samenwerking is te vinden in het boekje studentenjaarprogramma

Het studentenjaarprogramma is HIER te downloaden.

Allround Cup 2019-2020

Hengelo Sport heeft voor het gehele schooljaar 2019-2020 weer een extra grote wisselbeker beschikbaar.
Iedere school krijgt punten in het overall-klassement voor het deelnemen per groep aan:

SWIM (de natte gymlessen in het Sportbadl)
GYM (de kennismakingslessen gym op de schoollocatie)
KleuterGYM (de leerzame lessen voor de "kleintjes" in het speellokaal)
EVENTS (de evenementen op de sportaccommodaties)
TOURNAMENT (de toernooien om het KAMPIOENSCHAP van de gemeente Hengelo)

Vervolgens worden er bij TOURNAMENT en enkele EVENTS punten toegekend volgens de formule van het aantal deelnemende teams en de plaatsing in het eindklassement. Aan het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke school zich voor een jaar lang de Allround Schoolsport Kampioen van Hengelo mag noemen.
MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN !!!

2018-2019 Plechelmusschool winnaar 

De eindstand van het Allround Klassement Schoolsport Kampioenschap staat nu online. De winnaar is bekend en net als vorig jaar heeft de Plechelmusschool de grote beker gewonnen. Met een geweldige score van 8857 punten. Wethouder Bruggink deelde diverse prijzen uit aan zowel de kinderen als de leerkrachten! Het was een mooie overhandiging en groot feest waarbij de kinderen erg blij waren met hun prestaties!

Ook de complimenten aan de de nummers 2 en 3!!

Nummer 2 Paus Joannes 7459 punten
Nummer 3 Eimink           6188 punten

Tussenstand Allround Klassement Schoolsport Kampioenschap (UPDATE 17 februari 2020)

Meer informatie of sponsorbrochure opvragen?

Neem dan contact op met ons

Contact HengeloSport