Over ons

Hengelo Sport zorgt in de gemeente Hengelo voor een fantastisch sportaanbod gedurende alle schoolweken; van schaatsen tot atletiek, van schaken tot reddingszwemmen, van streetsoccer tot sportdagen en van KleuterGYM tot een echte triatlon. Het enthousiaste team van sportcoördinatoren krijgt Hengelo in beweging, want Hengelo Sport brengt alle basisschoolleerlingen op een positieve manier in contact met sport en bewegen. Dat zijn er maar liefst 7.500! Hengelo Sport is daarmee uniek en geniet zelfs landelijke bekendheid. De sportcoördinatoren zijn met hun grenzeloze bevlogenheid en professionele uitstraling ware ambassadeurs voor de sport. Ze zijn daarnaast spin in het web in de sociale structuur van Hengelo.

Hengelo Sport gebruikt sport als middel om meer bewegen te stimuleren. Sport te zien als zinvolle vrijetijdsbesteding en het bevorderen van de sociale vaardigheden. In alle lessen, evenementen en toernooien komen één of meerdere doelstellingen terug. Bij alle activiteiten staat samen werken, samen spelen, samen leren, veiligheid en plezier maken centraal.

Hengelo Sport voert de actieve sportstimulering van de gemeente Hengelo uit. Daarnaast wordt actief ingezet op het bevorderen van een gezonde leefstijl met het thema Smakelijk Bewegen. Bewustwording bij ouders en kinderen van een gezonde leefstijl is hierin een belangrijk onderdeel.

Hengelo Sport heeft voor het programma, de ontwikkeling, de coördinatie en uitvoering sportcoördinatoren en docenten in dienst. Zij organiseren de lessen, evenementen en activiteiten en zijn ook contactpersoon voor de scholen, verenigingen, sportbonden en andere partners. Hengelo Sport werkt voor de invulling van de activiteiten daarnaast samen met verschillende sportverenigingen en opleidingen.

Voor deelname aan de activiteiten van Hengelo Sport wordt door de Schoolsportcoördinator van iedere basisschool de aanmelding ingevuld. Scholen ontvangen daarna het complete jaarrooster met alle lessen, evenementen en toernooien.

Klik hier voor het informatieboekje BasisAanbodSport

Klik hier voor het inschrijfformulier 2023-2024

Klik hier voor het overzicht deelname scholen

Zijn er vragen of opmerkingen over de lessen, evenementen of toernooien, neem dan contact op met Hengelo Sport via hengelosport@hengelo.nl

Missie/Visie

Missie
Hengelo Sport wil kinderen activeren om te bewegen, in welke vorm dan ook. Wij laten kinderen plezier beleven, leren grenzen te verleggen en zelfvertrouwen te krijgen.

Visie
Hengelo Sport stimuleert het bewegen van ieder kind. Bewegen zorgt ervoor dat een kind fit en vitaal is, wat resulteert in een positieve houding en actieve leefstijl. Hier hebben ze de rest van hun leven baat bij.

Ambitie
Wij willen alle kinderen uit Hengelo kennis laten maken met verschillende sporten. Wij willen ontdekken waar ze goed in zijn (talentontwikkeling), maar vooral ook ontdekken wat ze leuk vinden. Wij willen hen enthousiasmeren en motiveren om hun hele leven te blijven bewegen.

Team


Bertil Pepers

Sportprogrammeur

b.pepers@hengelo.nl

Raymond v h Bolscher

Sportcoördinator

r.vanhetbolscher@hengelo.nl

Mark Dijkstra

Sportcoördinator

m.dijkstra@hengelo.nl

Tom van den Ende

Sportonderwijzer

t.vandenende@hengelo.nl

Thessa Leussink

Sportcoördinator

t.leussink@hengelo.nl

Celeste Maholetti

Sportcoördinator

c.maholetti@hengelo.nl

Temby van den Berg

Sportonderwijzer

t.vandenberg@hengelo.nl

Daphne Nijenhuis

Sportonderwijzer

d.nijenhuis@hengelo.nl

Annemiek Beune

Sportonderwijzer

a.beune@hengelo.nl

Martin Vulker

Sportonderwijzer

m.vulker@hengelo.nl

Zafer Dogan

Sportonderwijzer

z.dogan@hengelo.nl

Ilse Hendriks

Sportonderwijzer

i.hendriks@hengelo.nl

Eline Pol

Vakleerkracht GYM

e.pol@hengelo.nl

Sanne Schothuis

Sportonderwijzer

s.schothuis@hengelo.nl

Manon Andela

Sportonderwijzer

m.andela@hengelo.nl

Marice Oude Groen

Sportonderwijzer

m.oudegroen@hengelo.nl

Marieke Kuijpers

Sportonderwijzer

m.kuijpers@hengelo.nl

Informatie voor scholen

Al onze lessen (zwemmen en gymmen), evenementen en toernooien van Hengelo Sport zijn onderverdeeld in categorieën. Tijdens het schooljaar komen er nog diverse "invliegers" voorbij. Deze staan op de website onder SPECIALS. Scholen worden hier tijdig over geïnformeerd en kunnen zich voor deze extra activiteiten opgeven.

Hengelo Sport kan ook advies en ondersteuning geven voor het bewegingsonderwijs op iedere Hengelose Basisschool. Scholen die hiervan gebruik willen maken kunnen dit aangeven op de achterkant van het aanmeldingsformulier GYM. Een Hengelo Sport coördinator neemt dan contact op voor een afspraak. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden.

Sponsormogelijkheden

Maatschappelijk verantwoord scoren met Hengelo Sport!

Veel activiteiten en evenementen van Hengelo Sport zijn een uitstekend middel voor het vergroten van uw naamsbekendheid en het tonen van uw maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau. Hengelo Sport organiseert jaarlijks verschillende sportevenementen en activiteiten voor kinderen en jongeren. Activiteiten en evenementen die verschillend zijn in doelgroep, bereik en exposuremogelijkheden. Hengelo Sport wil ieder bedrijf, groot of klein, in de gelegenheid stellen een evenement of activiteit te sponsoren. Er is daarom een gevarieerd aantal sponsorpakketten samengesteld. Graag verschaffen wij u in een persoonlijk gesprek meer informatie en adviseren wij u welk sponsorpakket het beste bij uw bedrijf past.

Hengelo Sport en uw bedrijf, een winnende combinatie!

Hengelo Sport staat voor deskundigheid, sporten met plezier en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Hengelo Sport is modern en dynamisch met veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en trends. Sportactiviteiten worden creatief aangepast op de wensen en behoeften van de afnemers. De deelnemers beleven plezier in de activiteiten en evenementen waarbij de succesbeleving een belangrijke stimulans is om te blijven bewegen, zowel onder als ook na schooltijd. Uitgangspunt van Hengelo Sport is een kwalitatief hoogwaardig aanbod. Voor de uitvoering zet Hengelo Sport deskundig en specifiek opgeleide sportcoördinatoren in. Hengelo Sport biedt ruimte aan stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC voor het leren van het vak. Binnen de activiteiten en evenementen is aandacht voor sportiviteit en respect door het gebruik van Fair Play.

Kortom, sponsoring van sportprojecten is voor u de ideale gelegenheid om op een maatschappelijk verantwoorde manier te scoren!

Jaarplanning 2023- 2024

Hengelo Sport zorgt in de gemeente Hengelo voor een fantastisch sportaanbod gedurende alle 40 schoolweken.

De lessen en activiteiten worden georganiseert volgens een vaste jaarplanning.

De activiteiten die in de jaarplaning 2022-2023 staan gaan we weer als vanouds uitvoeren.

Klik HIER voor de planning 2023 - 2024.

Samenwerking ROC 2023-2024

In het schooljaar 2023 – 2024 zijn er drie 'adoptieklassen' van het ROC Sport en Bewegen het gehele jaar gekoppeld aan Hengelo Sport.
Alle studenten krijgen over het gehele schooljaar 10 opdrachten. Iedereen voert bij Hengelo Sport de kerntaak 2 uit tijdens het EVENT de sportdagen en de back & front office opdracht tijdens SWIM. In het kader van een “Veilig Sport Klimaat” kunnen de studenten ook ervaring opdoen in het begeleiden van schoolteams tijdens het TOURNAMENT Voetbal en het EVENT Streetsoccer en de Triatlon. Alle studenten volgen kerntaak 3. Het verrichten beheer- en onderhoudstaken en leggen dit vast in een verslag. Daarnaast zijn er nog diverse keuze activiteiten SPECIALS.  
Alle informatie over de samenwerking is te vinden in het boekje studentenjaarprogramma

Het studentenjaarprogramma is hieronder te downloaden.

STUDENTENPROGRAMMA SCHOOLJAAR 2023-2024

Allround Cup 2023-2024

 

Iedere school krijgt punten in het overall-klassement voor het deelnemen per groep aan:

SWIM (de natte gymlessen in het Sportbadl)
GYM (de kennismakingslessen gym op de schoollocatie)
KleuterGYM (de leerzame lessen voor de "kleintjes" in het speellokaal)
EVENTS (de evenementen op de sportaccommodaties)
TOURNAMENT (de toernooien om het KAMPIOENSCHAP van de gemeente Hengelo)

Vervolgens worden er bij TOURNAMENT en enkele EVENTS punten toegekend volgens de formule van het aantal deelnemende teams en de plaatsing in het eindklassement. Aan het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke school zich voor een jaar lang de Allround Schoolsport Kampioen van Hengelo mag noemen.
MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN !!!

Extra grote wisselbeker.
Naast een extra grote wisselbeker ontvangt de school de eerste prijs-beker, een grote banner voor op de gevel van de school én een cheque ter waarde van 250 euro. Deze cheque mag de school besteden aan sport- en spelmateriaal voor alle kleuters. Als afsluiter ontvangen alle kinderen ook nog eens een lekker ijsje als traktatie.

Schooljaar 2023-2024  het Allround Klassement:

Tussenstand per 1-12-2023

Meer informatie of sponsorbrochure opvragen?

Neem dan contact op met ons

Contact HengeloSport