TOURNAMENT

 

Zwemmen, Dammen, Volleybal CMV, Tafeltennis, Schaken, Zaalhandbal, Voetbal, Beeball, Atletiek

Onder TOURNAMENT vallen alle negen Schoolsporttoernooien van Hengelo Sport. Het is van groot belang voor ieder kind, dat scholen zoveel mogelijk meedoen met alle toernooien, want het is toch prachtig om als kind te mogen strijden om het KAMPIOENSCHAP VAN HENGELO. Hengelo Sport houdt er rekening mee dat de schooldocenten niet te veel tijd kwijt zijn aan de begeleiding. Dit doen we door toernooien zoveel mogelijk op één dag te plannen en door het gebruik te maken van toernooiblokken.

Het is ook toegestaan dat docenten van lagere groepen de begeleiding tijdens een TOURNAMENT op zich nemen.

Opzet:

De TOURNAMENTS zwemmen (Twentebad) en Atletiek (FBK Stadion) zijn onder schooltijd. Per blok worden de groepen ingedeeld zodat er weinig lestijd verloren gaat.
De TOURNAMENTS dammen en schaken worden op 1 woensdag middag in ”Het Denksportcentrum” georganiseerd
De TOURNAMENTS beeball, tafeltennis, CMV worden (als het mogelijk is) op 1 woensdagmiddag gespeeld (voorronde en finale)
Het TOURNAMENTS voetbal en zaalhandbal kennen een voorronde (blok 1½ uur) en mogelijk een finaleronde (blok maximaal 2½ uur)

Hengelo Sport heeft een samenwerkingsovereenkomst met de opleiding Sport en Bewegen voor stagiaires die op de uitvoerende dagen waar nodig als spelleider, scheidsrechter en toernooileider kunnen fungeren. De data van de toernooien worden in overleg met de Schoolsportcommissie vastgelegd. Tevens is afgesproken dat elke school met een intentiedeelname moet aangeven aan welke toernooien men verwacht deel te nemen.

Overall Klassement

Hengelo Sport heeft voor het komende schooljaar weer de extra grote SUPERCUP beschikbaar. Iedere school krijgt punten in het overall-klassement. Voor het deelnemen aan een TOURNAMENT van Hengelo Sport  ontvangt een school al punten. Vervolgens worden er punten toegekend volgens de formule van het aantal deelnemende teams en de plaatsing in het eindklassement. Aan het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke school zich voor een jaar lang de SPORTKAMPIOEN VAN DE GEMEENTE HENGELO mag noemen.

MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN !!!

PLANNING Schooljaar 2023 - 2024

31 okt & 1 november 2023 TOURNAMENT Zwemmen
8 & 15 november 2023 TOURNAMENT Dammen 
29 november 2023 TOURNAMENT Volleybal (CMV) 
16, 17 & 18 januari 2024 TOURNAMENT Tafeltennis 
28 februari 2024 TOURNAMENT Schaken 
6 & 13 & 20 maart 2024 TOURNAMENT Handbal 
3, 10 & 17 april 2024 TOURNAMENT Voetbal  
5 juni 2024 TOURNAMENT Beeball 
5,6,7 & 10 juni 2024 TOURNAMENT Atletiek 

Overzicht Aanbod