Sportdagen - 14 mei t/m 12 jul. 2024 (groepen 3t/m6)

KLIK HIER VOOR HET ROOSTER SPORTDAGEN 2024

KLIK HIER VOOR HET DRAAIBOEK GROEPEN 3&4

KLIK HIER VOOR HET DRAAIBOEK GROEPEN 5&6

...................................................................................................................................

LET OP!! Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen!

In de maanden mei/juni/juli staat het EVENT "De Twentebad Sportdagen" op het programma. Hengelo Sport in samenwerking met het ROC Sport en Bewegen en het Montessori College Twente zullen er weer alles aan doen om er onvergetelijke dagen van te maken.

DOEL
Het doel van de dag is om de kinderen, docenten een leuke dag te bezorgen waarin ze allemaal actief met elkaar bezig zijn. Tijdens de sportdagen spelen de schoolgroepen samen met elkaar en tegen elkaar. Hengelo Sport organiseert de gehele dag volgens het draaiboek. Bij ieder groep is een spelleider aanwezig. Iedere schoolgroep zal tijdens de dag samen de spelen afwerken in een vastgestelde volgorde. De schooldocent kan dus met zijn eigen groep kinderen meegaan naar de spelen. Tijdens de spelen worden er van de vaste schoolgroepen weer twee teams gemaakt die de gehele dag samen blijven. Het kan zijn dat we tijdens de dagen een aantal spelen veranderen. Dit is afhankelijk van het aantal groepen en de weersomstandigheden.

OPZET GROEPEN 3,4 (van 9:00 tot 12:00 uur)
We starten met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van vier droge spelen. Om ongeveer 11:00 uur gaan we te water. Om 12:00 uur sluiten we de sportochtend af.

OPZET GROEPEN 5,6 (van 9:00 tot 13:45 uur)
We starten met een warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we te water in het Sportbad. Rond de klok 13:45 uur sluiten we de sportdag af. 

T-SHIRT MET NAAM.
Het Hengelo Sport team vraagt vooraf aan alle scholen/kinderen om tijdens de sportdag een shirt te dragen voorzien van naam (sticker), zodat we de kinderen kunnen aanspreken op hun naam. Een eigen shirt maken met naam is natuurlijk ook mogelijk.

SCHOOLDOCENT IS SAMEN MET STUDENT SPELLEIDER.
Hengelo Sport vindt het natuurlijk prachtig dat elke keer zoveel scholen, mee doen met het EVENT de Twentebad sportdagen. Er zijn iedere dag ook studenten die ons helpen (Let op het zijn wel studenten). De schooldocent, samen met een student, zijn bij de spelen zelf de spelleiders. Alle spelleiders ontvangen ’s ochtends het doordraaischema voor de spelen. De Hengelo Sport coördinatoren zorgen ervoor dat alles op de sportdagen klaar staat en bewaken het tijdschema.

WEER !!!
Natuurlijk hopen we dat het weer tijdens iedere sportdag goed is en we het complete programma (ochtend droog, middag nat) kunnen draaien.

Groepen 5 en 6. Mocht het weer slecht zijn dan vervalt het droge programma van de ochtend. Met de komst van het nieuwe Sportbad kunnen we nu wel naar binnen. We verplaatsen dan het middag programma (nat) naar de ochtend. De Sportdag is dan om 12:00 uur afgelopen. Schoolgroepen moeten zelf zorgen voor het vervoer terug naar school.

Groepen 3 en 4. Mocht het weer slecht zijn dan hebben wij een GEEN alternatief programma. De scholen worden dan om 8:00 gebeld.

LANGER BLIJVEN !!!
Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

ETEN EN DRINKEN
De kinderen (of de school) moeten zelf voor een lunchpakket zorgen. Hengelo Sport zorgt voor ranja op de ligweide. Er is ook een mogelijkheid om de lunch te laten verzorgen door De Poolbar. Voor informatie en prijzen kunt u contact opnemen met De Poolbar Twentebad.

KLEDING
Alle deelnemers worden verzocht om in sportkleding en sportschoenen met daaronder zwemkleding naar het Twentebad te komen. Tijdens de sportdagen krijgen de schoolgroepen een plek aangewezen waar ze de kleding neer kunnen zetten. Alle kinderen dragen een T-shirt voorzien van hun naam.

Voor wie: Groepen 3 t/m 6

Waar: Twentebad ligweide en Sportbad

Wanneer: gehele dag/ochtend in mei, juni of juli 2024.

Tijdsinvestering: Hele dag / ochtend. Begeleiden eigen groep van school naar het Twentebad en terug naar school (zoveel mogelijk per fiets). Schooldocent moet aanwezig zijn tijdens de sportdag.

Deel dit bericht!