Wat doet Hengelo Sport

Hengelo Sport voert de actieve sportstimulering van de Gemeente Hengelo uit. Het hele jaar door staan er verschillende lessen, activiteiten en evenementen op het programma. Dit zijn activiteiten voor kinderen en jongeren tussen uit Hengelo. Hengelo Sport gebruikt sport als middel. Sport als middel om bijvoorbeeld meer bewegen te stimuleren, sport te zien als zinvolle vrijetijdsbesteding en het bevorderen van sociale vaardigheden. In elke activiteit komen één of meerdere doelstellingen terug.

In 2011 is het accent gezonde leefstijl toegevoegd aan Hengelo Sport. Zo is bij een aantal sportactiviteiten het leefstijlcomponent ingevoegd en is het voor basisscholen ook mogelijk zich op te geven voor activiteiten van Smakelijk Bewegen.

Met wie ?

Hengelo Sport heeft voor de uitvoering sportcoördinatoren. Zij organiseren lesssen, evenementen en activiteiten en zijn contactpersoon voor de scholen, verenigingen, sportbonden en andere partners. Hengelo Sport organiseert haar lessen, activiteiten en evenementen op en met basisscholen maar ook naschools in samenwerking met diverse partners. Hengelo Sport werkt voor de invulling van de activiteiten daarnaast veel samen met verschillende sportverenigingen. Benieuwd wat uw vereniging met Hengelo Sport kan doen ? Neem dan contact op met de Sportprogrammeur Hengelo Sport.

Speciale Projecten

Naast de reguliere activiteiten voert Hengelo Sport o.a.de projecten Zwemkids, Cool2Bfit, Sportplus, Zwem4daagse, Kids@thePark uit. Neem voor meer informatie over deze projecten contact op met de Sportprogrammeur.