Schaatsen in de binnenstad - december 2023 (groepen 7&8)

De winter is in aantocht. In het kader van de Bruisende Binnenstad organiseren Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management Hengelo dit jaar weer een schaatsbaan in het Centrum van Hengelo en dat is niet nieuw.

Toch gaat er dit jaar heel wat veranderen. De ijsbaan kan niet smelten, is overdekt én gratis. Vorig jaar stond de ijsbaan voor het gemeentehuis, op het evenementenplein. Maakte je een rondje over de baan, dan waren een muts en handschoenen geen overbodige luxe.
Dit jaar kun je gerust in je zomerjas komen, want de ijsbaan verhuist naar een binnenlocatie: het oude pand van V&D aan de Brink.

Hoe zit het dan met het ijs? Dat is er niet. Er is dit jaar gekozen voor om een professionele schaatsbaan van kunststof te plaatsen. Het organiseren van een traditionele ijsbaan wordt steeds moeilijker. De energiekosten zijn hoog en erg duurzaam is een ijsbaan ook niet.

Je moet het deze winter dus zonder ijs doen, maar schaatsen kan nog steeds. Ook dit jaar heeft Rabobank Centraal Twente ervoor gezorgd dat schaatsen voor de schoolgroepen 7 & 8 gratis toegankelijk is. En schaatsen hoef je niet mee te nemen want die worden ook gratis beschikbaar gesteld. Rabobank Centraal Twente sponsort dit jaar de schaatshuur waardoor alle Hengelose basisscholen de gelegenheid krijgen om uurtje te schaatsen met de hele klas.

Data schoolschaatsen.
7 & 8 dec, 12 t/m 15 dec & 19 t/m 21 dec.
Op deze dagen zijn er 4 momenten
10:00 tot 10:50 uur
11:00 tot 11:50 uur
12:00 tot 12:50 uur
13:00 tot 13:50 uur

Maximaal mag er 1 groep (+/- 30 kinderen) per BLOK ingeschreven worden.
Scholen moeten tijdens het schaatsuurtje zelf voor voldoende begeleiding zorgen.

Kosten.
Deelname aan het schoolschaatsen is dit jaar geheel gratis. Rabobank Centraal Twente vergoedt de kosten voor de entree en huur van de schaatsen. Schaatsen zijn kosteloos beschikbaar dus hoeven niet meegenomen te worden.

Begeleiding.
De horeca en de begeleiding is in handen van Lef& Zen maar extra begeleiding door ouders o.i.d. voor de lagere groepen is noodzakelijk.  Ook de schooldocent moet het gehele BLOK bij de kinderen blijven. Bij de schaatsbaan zijn certificeerde BHV-ers aanwezig. Maximaal mag er 1 groep (+/- 30 kinderen) per BLOK ingeschreven worden.

Aanmelden.
Aanmelden voor deze leuke SPECIAL kan per e-mail naar b.pepers@hengelo.nl
Aanmelden graag voor 1 december  2023. Bij het aanmelden graag 3 opties doorgeven zodat wij een optimale planning kunnen maken.

PLANNING:
Klik HIER voor het rooster (laatste update 30-11-2023 9:00 uur)
ROOD is vol / GROEN is nog vrij

Extra informatie.
T 074 - 250 10 80 (werkdagen 9 tot 17 uur)
E info@hengelopromotie.nl

Deel dit bericht!