Judo4Life - 1 sep t/m 1 mei 2022

Hengelo Sport biedt meer dan sport en bewegen. Het gaat om het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en het aanleren van basisvaardigheden zoals respect voor elkaar en fair play.

In het schooljaar 2021-2022 o.v.b. gaat Hengelo Sport judo weer als middel inzetten op het basisonderwijs. In overleg met de lokale judoverenigingen is besloten om Judo4Life op te nemen in het BasisAanbodSport. De gemeente Hengelo heeft voor de komende vier jaar geld beschikbaar gesteld om lokaal Judo4Life te ontwikkelen en te organiseren. De insteek daarbij is dat de uitgangspunten van Hengelo Sport door middel van gerichte judolessen ondersteund en uitgedragen worden.

Doelstellingen Judo4Life Hengelo
Judo kan een positieve bijdrage leveren aan de doelstellingen die we met Hengelo Sport willen bereiken. Zo werken we binnen het project aan het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing van kinderen. Kinderen worden uitgedaagd om grenzen te verleggen, met elkaar samen te werken en respect voor de trainer en elkaar te tonen. Daarnaast verbetert het de motoriek van kinderen en leren zij hoe zij moeten vallen; een vaardigheid waar je ook op latere leeftijd veel aan hebt. Het Judo4Life project wordt naast de activiteiten in het kader van Hengelo Sport GYM -  gegeven in de groepen 3 tot en met 6. Daarbij kan ieder kind in Hengelo ten minste één keer in zijn of haar basisschoolperiode deelnemen aan dit judoproject. De judotrainers geven vijf lessen in vijf weken. Deze lessenserie is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Waar nodig en mogelijk proberen we te anticiperen op hetgeen er speelt binnen een klas of groep (bv groepsdruk, pesten, samenwerken, luisteren)
Als nevendoelstelling proberen we kinderen te enthousiasmeren voor judo als sport.

Beleving
We kiezen ervoor om de judolessen een echte beleving te laten zijn voor de kinderen.
Daarom gebruiken we echte judopakken en judomatten. En staan er zeer ervaren judotrainers voor de groepen. Kinderen die enthousiast zijn geworden, kunnen vervolgens doorstromen naar de judoverenigingen.

Bijdrage scholen
1,00 per kind (groep 3 t/m 6) voor complete lessenreeks (alleen in het jaar dat de school deelneemt) Deze bijdrage wordt gebruikt voor het wassen van de kleding en het drukken van de certificaten. Alle overige kosten (judotrainers, materiaal) worden betaald door de Gemeente Hengelo.

AANMELDEN
Wij denken dat het een heel erg interessant programma is voor alle scholen. Gemeente Hengelo, Hengelo Sport, Judo Promotion Twente maken het mogelijk voor ieder kind.
Inmiddels zijn alle scholen al geinformeerd.

Klik HIER voor het complete programma blok 1

Klik HIER voor het complete programma blok 2

Klik HIER (volgt) voor het complete programma blok 3

Klik HIER (volgt) voor het complete programma blok 4

Deel dit bericht!