Schaatsen IJsbaan Twente - 5 nov 2020 is uitgesteld

Hengelo Sport heeft besloten om het EVENT Schaatsen uit te stellen tot een later tijdstip.
We vinden het nu niet verstandig om tijdens deze tweede coronagolf met 1200 kinderen (400 auto's + begeleiders) naar IJsbaan Twente in Enschede te gaan.

We hopen dat we het EVENT Schaatsen in januari of februari 2021 alsnog kunnen organiseren.

........................................................................................................................................

Nederland is het schaatsland. Daarom heeft Hengelo Sport ook schaatsen opgenomen in het BasisAanbosSport. Op donderdag 5 november is de jaarlijkse schaatsdag op de IJsbaan Twente in Enschede. Net als bij de vorige edities kunnen alle kinderen uit groepen 5 en 6 deelnemen. Trainers van de Hengelose IJsclub helpen in het binnengedeelte de kinderen bij de eerste beginselen van het schaatsen. Op de buitenbaan kan vrij geschaatst worden. Hier kunnen de kinderen ook ondersteuning krijgen als ze dat willen van medewerkers Hengelo Sport en studenten van ROC Sport en Bewegen. Op deze manier kan iedereen kennis maken met schaaten en/of  IJsbaan Twente.

Schaatsen huren
Kinderen die eigen schaatsen hebben of kunnen lenen worden geacht deze mee te nemen. Voor de kinderen zonder schaatsen bestaat er de mogelijkheid bij de IJsbaan Twente schaatsen te huren. De kosten van de huur komt voor rekening van de school of individuele deelnemers. Hengelo Sport zorgt wel voor een gereduceerde prijs en snelle uitgifte via een munt systeem.

Voor wie: groepen 5 & 6 alle basisscholen

Waar: IJsbaan Twente

Wanneer: donderdag 5 november

Tijdsinvestering : 1 Blok van 1 1/2 uur

Begeleiding: begeleiden eigen groep van en naar school en gedurende de ochtend op en naast de IJsbaan.

Deel dit bericht!