Activiteiten

SWIM Activiteit


SWIM "onder het ijs", "herken een wak" en "uit het wak"

In december weer "onder het ijs", "herken een wak" en "uit het wak"

KINDEREN ZWEMMEN MET KLEDING AAN. Neem dus allemaal een langebroek, shirt en een plasic tas voor de natte kleding mee!!

LET OP!! NIETS MOET, WE GAAN HET GEWOON PROBEREN

Ieder jaar gebeurt het weer: Het ijs is nog niet betrouwbaar, maar toch wagen mensen om het ijs op te gaan. Hierdoor kunnen natuurlijk ernstige ongelukken ontstaan. Hengelo Sport springt hier, tijdens SWIM, “de natte gymlessen” in het Sportbad van het Twentebad, op in. Alle kinderen van de groepen 7&8, ongeveer 1900 kinderen van 30 verschillende basisscholen zullen deze les gaan volgen. De kinderen leren wat je moet doen als je door het ijs zakt en hoe je moet handelen als iemand anders door het ijs is gezakt.

Op maandag 3 december starten we met les 3. In deze survival les laten we de kinderen ervaren hoe het is, als je onder het ijs komt. Hoe herken je vanuit de diepte van het water gezien een ijswak (licht en donker). Vervolgens leren de kinderen en hun docenten om elkaar uit een ijswak te halen en wat je moet doen bij onderkoeling. Alle kinderen leren we de techniek om zelf uit een ijswak te draaien. De kinderen gaan dit oefenen met kleding aan. Alle kinderen moeten tijdens deze les een vuilniszak, een lange broek, T-shirt en een mooie muts meenemen die ze tijdens de les aan moeten trekken over de zwemkleding.

De les
Drie weken lang zullen in het water grote zeilen gespannen worden in verschillende kleuren met daarin een groot aantal wakken. Onder begeleiding mogen de kinderen in de eerste minuten van wak naar wak zwemmen, waarbij ze moeten letten op de afwijking in kleur (licht donker, zon licht of sneeuw op het ijs). Ook gaan ze over maten tijgeren naar de kant. Vervolgens gaan ze in drietallen elkaar bevrijden uit het wak, hierbij leren ze om ruggelings uit het wak te komen om draagvlak te creëren en maken ze gebruik van werpzakken en touwen. Tijdens de les leren de kinderen ook wat je moet doen bij onderkoeling (warm knuffelen), wel of niet 112 bellen en wat vertel je, kleren uit of aan laten, inschakelen van professionele hulp, wat is reanimatie. We gaan het met alle kinderen proberen. Kinderen die niet onder het ijs durven mogen helpen met het redden van andere kinderen.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact met het Hengelo Sport.
b.pepers@hengelo.nl   
06 21106990
b.pepers@hengelo.nl

 Volg deze activiteit:
Volg op TwitterVolg op Facebook

Laatste updates

Er zijn nog geen updates voor deze activiteit.

Foto en video